Kaj pomeni biti pesnica? Mladi smo kot vsi ostali, le v svojem svetu razmišljanja in domišljije. Svoje misli, čustva izražamo na list papirja, sanjarimo z odprtimi očmi. Vsaka naša beseda, verz ali kitica ima velik pomen, za katerim se skriva zgodba.

Poezijo pišem redkokdaj, vendar sem pesnica. Zame je to vrsta sprostitve in možnost, da dokažem, kaj lahko ustvarim s pisalom na listu papirja. Vsakdo lahko napiše pesem ali zgodbo, na katero je lahko ponosen. In vse je lahko umetnina.

Katja Kuder, urednica od junija 2018 do junija 2020

 

Sem Hanifa Kalesić, dijakinja 1. a pti.
Sem nova urednica spletnega časopisa E-haiku.

Tudi jaz sem pesnica.
Poezija je nekaj lepega.
Ko pišem(o) pesmi, izlivam(o) svoja čustva na papir,
zato je za nas vsaka pesem posebna.

Gimnazija Vič Ljubljana že od leta 2000 organizira vsakoletno tekmovanje
za najboljši haiku. Vabljeni, vsi skriti pesniki in pesnice, da se nam pridružite.
V uredništvu bomo z veseljem objavili vaše haikuje.


Hanifa Kalesić, urednica od septembra 2015 do junija 2018

 

Naj se predstavim. Sem Patricija Brglez, dijakinja 1. b-razreda. Dodeljena mi je bila vloga urednice spletnega časopisa E-haiku, kar mi je v velik ponos.

Verjetno se sprašujete, zakaj je ravno haiku tako pomemben, da ima svoje mesto na naši spletni strani. Dijaki naše šole že od leta 2004 sodelujejo na srednješolskem natečaju za najboljši haiku, ki ga organizira Gimnazija Vič Ljubljana. Strokovna žirija pregleda haikuje, izbere in objavi v pesmarici, najboljše pa tudi nagradi. Vsako leto je objavljenih veliko pesmi naših dijakov, nekateri pa so tudi nagrajeni.

Zakaj je haiku tako priljubljen? Predvsem zaradi svoje preproste oblike, v kateri je ujet trenutek življenja, prepleten s čustvi. Zaradi svoje kratke oblike se ga lahko loti vsak, ki ima kanček smisla za poezijo.

Vabim vas, da tudi vi napišite kakšen haiku in ga pošljete v naše uredništvo.

Patricija Brglez, urednica od septembra 2010 do junija 2014
 
 

Related Images:

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)