cvet-mali

srce-300x275Pravijo, da je pesem utrip srca.
Toda vsako srce ima svoj ritem.

23. aprila 2014 je bila v Cankarjevem domu v Ljubljani podelitev nagrad za najboljši haiku v različnih kategorijah in predstavitev pesmarice Haiku 2014.

Tudi v letošnjem šolskem letu smo sodelovali na vseslovenskem srednješolskem natečaju za najboljši haiku, ki ga je organizirala Gimnazija Vič Ljubljana in katerega se je udeležilo 400 dijakov in dijakinj iz 35 srednjih šol.

Z naše šole so uspešno sodelovali Matej Fistrovič, Žiga Fijavž, Tilen Vidakovič, Žiga Špile, Rok Žagar, Mergim Čunaj, Alja Pogorevc, Anita Videc, Špela Jug, Monika Jesih, Urška Pupčevič, Larisa Gunzek, Karmen Bergles, Nika Krušič, Veronika Rakanović, Monika Kvac, Anja Podkrižnik, Klara Srpčič, Hana Aškerc, Patricija Revinšek, Nik Grahut, Lucija Stopinšek & Anamari Šalamon, Mirjam Brečko, Klara Božnik, Ajda Lesjak, Diana Đukanović, David Romih, Ana Velenšek, Hana Brecl, David Blagojević, Ines Draganović, Anja Mikola, Mia Volasko, Nina Kleine, Lara Ojsteršek Brecl in Lea Žekar, saj so njihovi haikuji objavljeni v pesmarici Haiku 2014.

 

Jerneja Kotnik je prejela nagrado za najboljši haiku s tematiko narave.

leseni stol
sonce posije
in srce izreže

Izrezano srce v lesu je pogost motiv. Pesnici se srce v stolu razkrije šele po osvetlitvi sončne svetlobe. Pesem ujame trenutek spoznanja, u-videnja… Hkrati pa s simboliko svetlobe, srca in sonca odpira širše interpretacije.
                                                               /mnenje strokovne žirije/

 

Miha Šaberl je prejel nagrado za najboljši haiku z bivanjsko tematiko.

podreš me
dvignem se
in grem naprej 

Stara modrost pravi, da ni pomembno, kolikokrat padeš, pomembno je, da se vedno znova pobereš in greš naprej… To spoznanje je pesnik lepo prelil v verze…
                                                                /mnenje strokovne žirije/

 

Asdren Xhemaili je prejel nagrado za najboljši ljubezenski haiku.

nevihta
midva ujeta
v trenutku

Nevihta človeka včasih preseneti. Pesnika je med nevihto presenetila bližina Drugega, bližina, ki je zabrisala meje časa in prostora.
                                                                 /mnenje strokovne žirije/

 

Mentorice: Vesna Gubenšek Bezgovšek, Branka Vidmar Primožič in Helena Muha

Related Images:

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)