3kons-13-mali

Poezija (haiku in konstruktivistične pesmi)

tvoj poljub
mi je odprl nebo
poletela sem vanj

                     Anamari S. V.      

Kdo ne pozna Integralov Srečka Kosovela, vsaj slišali ste že kdaj o tej zbirki pesmi, ki jih je formiral v obliki geometrijskih likov, matematičnih obrazcev … in kdo ni prepoznal slavne trivrstične japonske pesniške oblika haiku, ki je zapisana na začetku?

Haiku skrajno zgoščeno prikazuje trenutek iz narave, ki se povezuje z dogajanji v človekovi notranjosti. Tako so skozi poezijo spoznavali delavnico tudi dijaki v tej delavnici. Najprej so se naučili nekaj teoretičnega dela, nato pa so se podali na delo v skupinah, kjer so svojo teorijo tudi uporabili. Namen delavnice je, da dijaki spoznavajo, vidijo, se srečujejo in okusijo poezijo trenutka, tako torej strnejo raznolikosti in bogastvo razrezane misli v celoto.

Patricija Brglez

Poezija (haiku in konstruktivistične pesmi) je poklon dvema mojstroma poezije, Matsuu Bashu in Srečku Kosovelu. Po teoretičnem uvodu bodo dijaki prebrali nekaj primerov, nato pa tudi sami ustvarjali haikuje in konstruktivistične pesmi. Po kratki interpretaciji jih bodo ujeli v barve ali kolaž.

Alenka Golež, mentorica

Mnenje dijakov, udeležencev delavnice, iz  GCC

JURE: »Delavnica se mi zdi super, saj je zanimiva in ker tega še nisem počel. Pisanje pesmi ob prijetni glasbi se mi zdi sproščujoče.«

ANA: »Delavnica mi je bila všeč, ker mi je pisanje pesmi nekaji novega.«

Related Images:

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)