Malo smo šli tudi naokrog in si privoščili celodnevno ekskurzijo v Malago. Bil je naš drugi dan v Španiji, ko smo se zopet zavihteli na avtobus in se podali na 3-urno vožnjo proti Malagi, čudovitemu obmorskemu mestu, kjer sta se rodila slavni slikar Pablo Picasso in igralec Antonio Banderas.

Ob prihodu v mesto je bilo najnujnejše najprej videti nogometni stadion, takšna je bila želja naših fantov in Zuzanna jim je seveda ni mogla odreči.

 

Nato smo se lotili običajnih turističnih opravil: obiskali smo katedralo, si pogledali ulično razstavo poslikanih lesenih koz, pogledali smo si zanimive zgradbe v mestu, začutili utrip le-tega, občudovali pomarančevce, ki jih je opaziti vsepovsod po mestu, na koncu pa smo si privoščili še kosilo in kakšen imeniten sladoled, da smo dobili zagon za nove podvige.

 

Po obnovljeni energiji sta nas Zuzanna in Ania odpeljali na razgledno točko, od koder je čudovit razgled na Malago. Pot v hrib je bila zanimiva, a kar naporna, saj nas je ves čas božalo precej močno sonce. Ko bi nas le videli naši profesorji športne vzgoje …

 

Po takšnem naporu se prileže počitek in nam so se usta kar sama razlezla v nasmešek, ko je bil čas za spust, saj se nam je obetalo sproščanje v morju. A pogumnih je bilo le za vzorec.

 

Ostali smo se še malo razgledali po mestu, potem pa je počasi že nastopil čas vrnitve v Seviljo. V hišo smo se seveda vrnili popolnoma izčrpani od vseh novih doživetij, hkrati pa veseli, da smo videli toliko novega in lepega.

 

 

Related Images:

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)