» OBREKOVANJE JE ŠIRJENJE POL RESNIC, NERESNIC, LAŽI IN IZMIŠLJOTIN Z NAMENOM ŠKODOVATI OSEBNEMU DOSTOJANSTVU DRUGEGA«

Ob 20. obletnici sprejetja deklaracije o načelih strpnosti in 70. obletnice Unesca, so 16. november razglasili za mednarodni dan strpnosti.

Mi smo ZA STRPNOST! je prostovoljni projekt, ki je namenjen najširši človekoljubni promociji strpnosti in sožitja v slovenski družbi. Pri tem se v prvi vrsti zavzemajo za strpnost in medsebojno spoštovanje.

Projekt Mi smo ZA STRPNOST! se zavzema za strpnost in medsebojno spoštovanje. V okviru projekta so sprožili kampanjo “STOP OBREKOVANJU”, s katero želijo opozoriti na problematiko obrekovanja, ki je prvi korak v sovražni govor in s tem, širjenje nestrpnosti in sovraštva.

Želijo promovirati strpnosti v športu spodbujajo »fair-play« ter medsebojno spoštovanje med športniki, hkrati pa ipoudarjajo pomembnost strpnega odnosa do športnikov s strani gledalcev, navijačev, medijev in javnosti.

V zadnjem času smo zasledili, da nekateri postanejo do športnikov nestrpni skozi ignorantski, podcenjevalen, žaljiv, zaničljiv ali celo sovražen odnos, še posebej tedaj, ko športniki ne uresničijo pričakovanj. Športniki niso vsemogočni in popolni, tega od njih ne moremo pričakovati v športu! Pokažimo strpnost do športnikov, imejmo do njih spoštovanje tudi, ko izgubljajo, ko padejo v formi ter, ko jim ne gre od rok.

 

 

Related Images:

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)