Seviljčani’ smo bili na cilju precej prej kot ‘Kanarčki’, a smo bili kljub temu ob prihodu v našo rezidenco naravnost izčrpani, saj smo bili vso noč na poti. Veke smo komaj držali pokonci, naši gostitelji Zuzanna, Ania, Carlos in Amelia pa so nam imeli toliko za povedati in pokazati. A so nazadnje ugotovili, da smo več kot izmučeni, tako da so nas hitro nahranili in poslali počivat. Ni bilo boljšega za uboge slovanske popotniške duše kot se vživeti v pomemben del španskega načina življenja – siesto (počitek). Enkrat kasneje bo dovolj časa tudi za fiesto (zabava), smo si mislili že napol v snu in že smo sanjali.

 

V prijetno seviljsko popoldne sta se zbudila Klara in Urh iz Slovenj Gradca ter naši Simon, Željko, Tjaša in Maša iz 4. B, Matej iz 2. C, Tomi, Monika, Tea, Lucija, Maruša iz 2. Č, Selma, Patricija in Urška iz 3. Č, Robi in Marko iz 3. D ter Tina in Medina iz 3. E.

Od naših novih prijateljev smo najprej dobili precej informacij glede bivanja v Sevilji, življenja v naši hiši, hišnem redu in praksi ter tečaju španščine. Bilo nas je toliko, da smo zasedli celo hišo, kopalnice smo si delili, tako da se je bilo treba dobro organizirati, po sobah pa smo se namestili po željah. Največja soba je gostila 6 deklet in je kar pokala po šivih od vse garderobe, ki so jo gospodične pritovorile s seboj, največji luksuz pa so imeli naši najstarejši fantje, saj so poleg ogromne omare premogli celo svojo kopalnico. Pa nismo ravno prepričani, da so se zavedali vsega razkošja, ki so ga bili slučajno deležni. 🙂 Hitro se je tudi pokazala potreba po organizaciji ‘prostočasnih’ aktivnosti v hiši: določili smo dnevne reditelje, ki so skrbeli za red in čistočo v jedilnici, kmalu pa se je dalo opaziti tudi kakšno prizadevno bitje z metlo za pometanje ali brisanje po tleh. Za počitek po napornem dnevu ali pa večerno zabavo pa je bila zelo pripravna velika terasa na strehi hiše.

Related Images:

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)