Letošnje šolsko leto je bogato obrodilo z ‘da Vinčiji’, saj smo jih na pot poslali kar 37. Tokratna mobilnost je že 10. po vrsti, tako da smo si za okroglo obletnico trdega dela načrt namenoma zastavili malo širše. K sodelovanju smo povabili šole iz drugih regij in v ta namen ustanovili Konzorcij ekonomskih šol, v katerem sodelujemo Ekonomska šola Celje kot nosilka projekta, z nami pa dihajo Ekonomska šola Murska Sobota, Ekonomska šola Novo mesto in Srednja šola Slovenj Gradec in Muta. Izbrani dijaki se izobražujejo v programu ekonomski tehnik, administrator, trgovec, gastronomsko-turistični tehnik in medijski tehnik.

Na pot smo se podali v jesenskih mesecih, saj smo bili še vsi željni sonca, palm in morja, pri nas pa smo se takrat že počasi odevali v toplejša oblačila. Poleg tega smo skušali skupine oblikovati tako, da bodo imeli dijaki poleg vseh prednosti mobilnosti še eno dodatno – spoznali bodo dijake naših partnerskih šol.

Tako je sredi oktobra na pot naprej odrinila največja skupina. 27 dijakov iz treh lokacij se je skupaj s spremljevalkami odpravilo na pot do letališča Bergamo v Italiji, od koder je 8 dijakov poletelo na Tenerife, ostalih 19 pa v Seviljo. Vsi torej v Španijo, vendar kar 1500 km narazen.

 

Zapisala: Mateja Obrez Verbič
Fotografije: dijaki, Mateja Obrez Verbič, Zuzanna Tuliszka, Marta Belič

Related Images:

(Skupno 248 obiskov, današnjih obiskov 1)