V začetku novembra je že druga skupina ‘da Vincijev’, tokrat samih deklet, odletela na pridobivanje delovnih izkušenj. Njihova končna postaja so bili Tenerifi, kjer so v pomladansko-poletnem vzdušju raziskovale in si nabirale novih znanj in spoznanj. Dijana, Mateja, Marjeta, Tamara, Manja in Danijela z vami delijo dogodivščine.

Polet iz Trsta do Londona, transfer do hotela, večerna vožnja s podzemno železnico, sproščeno sprehajanje in ogled najpomembnejših znamenitosti čudovitega mesta. Ja, tudi strašilo je po mestu tisto noč … bilo je polno čarovnic in zombijev. Spat smo šli pozno, vstali smo zelo zgodaj in bili ob 12.30 uri v nedeljo že na Tenerifih, kjer sta nas pričakala sonce in 25° C.̊

Drugi dan našega bivanja na otoku Tenerife smo obiskali botanični vrt, ki se nahaja v bližini šole našega mesta, Puerto de la Cruz. Cvetlice, palme, ogromna drevesa s čudovitimi bujnimi krošnjami s vsega sveta in še in še… Bilo je kot v džungli!

 

Povsod je lepo, a doma je najlepše… In ti dve stanovanji sta bili tri tedne naš dom. Stanovanje, kjer smo se pogovarjale s sostanovalci iz Nemčije, si kuhale slastne obroke ter se pripravljale na večerne izhode. In ja, tudi rojstni dan smo praznovale.

 

Na jezikovni šoli FU Language Academy smo se en teden učile špansko, spoznavale španske plese in kulturo,nato pa še dva tedna urile svoje računalniško znanje glede Googla, Facebooka, marketinga in oglaševanja na internetu. Bilo je zanimivo, poučno in dobra popotnica za kasneje, saj nam mogoče to znanje kdaj pride prav.

 

Ko smo končale s španščino ali praktičnim delom na računalniku, smo se popoldan odpravile na potep po mestu, nakupih ali pa kar tako na plažo. Seveda ni šlo brez zabave kakšen večer v bližnji diskoteki:)

 

La Orotava je bila nekoč kraljestvo s pravimi vitezi, kralji in princesami..danes pa je to čudovito mestece, ki nudi prelep pogled na obalo in Atlantski ocean, ter naše mesto Puerto de la Cruz. Ogledale smo si tamkajšnje muzeje in trgovinice s spominki, ki jih je res veliko. Nato smo se odpeljale do vznožja vulkana El Teide, kjer smo se fotografirale ob zanimivih skulpturah, ki so iz vulkanskih ostankov. Hja, za filmske navdušence naj pripomnimo, da so tukajšnje nenavadno okolje uporabili tudi pri snemanju filmov Vojna zvezd in Spopad titanov. Zanimivo, kajne?

 

Siam Park je vodni park na jugu Tenerifov. Cel sobotni dan smo se zabavale na velikih toboganih, kričale zaradi adrenalina in se zvečer utrujene vrnile domov. Loro Park pa smo obiskale v enem zadnjih dni našega bivanja na otoku. Je krasen živalski vrt z gorilami, pingvini, papigami, delfini, in ja, tudi orkami, ki so res obvladale svoj vodni nastop.

 

Kamor nismo mogle me dekleta, sta se odpravili naši spremljevalki prof. Barabaš in prof. Pavlin. Raziskali sta skoraj cel otok Tenerife in se nagledali čudovite pokrajine.

 

Vsega lepega je enkrat konec, in tudi naši trije tedni so zelo hitro minili. Pakiranje, še zadnji potep po mestu v čudovitem vremenu, nakupovanje spominkov za domače, potem pa hop na letalo. Adios, Tenerife!

Related Images:

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)