3-kons-2010-ikona

Danes vedno več komuniciramo skozi splet. Le komu mine dan, ne da bi preveril, kaj je novega na Facebooku, v e-poštnem predalu, na portalu z novicami ali na YouTubu? Kljub temu so tiskane predstavitve še kako pomembne. Mimoidoče je treba opozoriti na večer poezije, odličen koncert, zanimiv dogodek, …

Za učinkovito predstavitev moramo upoštevati enotno grafično podobo, ki jo definirajo oblike ter kombinacije barv in pisav. Grafično oblikovanje je zanimivo, predvsem pa zamudno delo, ki zahteva veliko potrpežljivosti, čeprav lahko uporabljamo že pripravljene predloge.

V delavnici so dijakinje predstavile svoj pogled na oblikovne in barvne kombinacije za predstavitev dogodka 3-KONS, ki se je odvijal na PKŠ. Dijakinje so spoznale le osnovne možnosti uporabe programa za oblikovanje publikacij, ki omogoča ustvarjanje logotipov, glasil, vabil, vizitk in drugega materiala, ki ima enotno grafično podobo. Ponuja celo možnost izdelave spletnega mesta. Dijakinje so najprej izbrale oblikovno podobo za dogodek 3-KONS po svoji želji, nato so oblikovale različne publikacije. Predstavljamo le nekaj tipov publikacij.

slika1

Oblikovna shema: Poskok

Barvna shema: Orhideja
Shema pisav: Enakonočje
Publikacije: vabilo, vizitka, glasilo

slika2

 Oblikovna shema: Valovi
 Barvna shema: Rdeča
 Shema pisav: Sproščeno
 Publikacije: letak, vizitka, glasilo

 

Related Images:

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)