3kons2014-mali

smetiOčistimo okolico šole

V sklopu 3-KONSA bomo izvedli čistilno akcijo, pri kateri  bomo z dijaki 4.c-razreda pomagali očediti okolico šole. Ob nedvomno prijetnem druženju in koristnem početju bomo poskušali biti zgled vsem mimoidočim in  jih opozoriti oziroma opomniti, da je edino ustrezno mesto za smeti koš!

Simona Barabaš, mentorica

Foto: Shutterstock, vir: viva.si

Zemlja ne pripada nikomur. Kdor si jo lasti, je njen suženj in ne svoboden Zemljan.
(Rudi Kerševan, misel iz knjige KAKO NAJ PTICAM TO POVEM )

Odpadki so dandanes eden izmed večjih problemov v Sloveniji in drug po svetu. Tega se zavedajo tudi na šoli, saj nas mlade spodbujajo k rednemu ter pravilnemu recikliranju odpadkov. Zato so tudi organizirali delavnico ˝Čistilna akcija ˝. Odpadki so postali ključni okoljski problem, ki ga lahko kot posamezniki rešujemo že na vsakodnevni ravni kot skupnost pa na občinski čistilni akciji. Vsako pomlad v Sloveniji potekajo prostovoljne čistilne akcije. Organizirajo jih Ekologi brez meja, Turistična zveza Slovenije in organizatorji čistilnih akcij. Njihov namen je očistiti in urediti okolje in s tem narediti nekaj dobrega za svojo domovino. Vsako leto se organizacije predstavijo v dobri luči, saj so vedno uspešno izvedene.

Viri:

http://tov.skavt.net/baza_znanja/igre/misli_o_naravi.pdf
http://ebm.si/o/sl/novice/424-prihaja-mesec-pomladanskih-cistilnih-akcij-2013

 

Mnenje dijakinje udeleženke
Ana, 4. c:
  Dijaki 4. C smo se pod vodstvom gospe Barabaš udeležili čistilne akcije, kjer smo uredili okolico naše šole. Ugotovili smo, da je v naravi še vedno preveč odpadkov, ki onesnažujejo okolje in čistost narave. Čistilna akcija se nam je zdela zanimiva, saj se veliko ljudi še ne zaveda o posledicah odpadkov, obenem smo se naučili tudi nekaj novega o odpadkih.

Leja Drolc, 4. č

Related Images:

(Skupno 237 obiskov, današnjih obiskov 1)