Prav poseben izziv pri urah slovenščine

Profesorica slovenščine Irena Lasnik je dijakom ponudila prav poseben in zanimiv izziv na daljavo – peko potice z dodatnimi slovničnimi nalogami. Potrebno je bilo naslednje: ureditev besedila – kuharski recept z navedbo vira, rešiti učni list, napisati uradno in neuradno voščilo, komentirati in navesti mnenje o nalogi, dodati sliko.

Prva je izziv sprejela Nataša Kliček, dijakinja 2. a PTI, in nastala je zanimiva naloga s čudovito makovo potico.

 

Tudi Laura Banjac, dijakinja 4. a, je naredila vse, kar je bilo potrebno: ureditev besedila – kuharski recept z navedbo vira, rešiti učni list, napisati uradno in neuradno voščilo, komentirati in navesti mnenje o nalogi ter dodati sliko.

 

Tretja, ki je opravila izziv je Mija Klokočovnik, dijakinja 2. c. Odločila se je za skutno potico in na svoj izdelek je lahko upravičeno ponosna.

 

Lea Debeljak, dijakinja 4. A, je znana kot odlična košarkarica pri ŽKK Cinkarna Celje. Tokrat je dokazala, da zna pripraviti tudi vrhunsko orehovo potico, pri kateri ji je pomagala mama Nina.

 

Prvi fant, ki se je opogumil in se lotil priprave orehove potice kot dodatnega izziva pri slovenščini, je Andrej Zabav, dijak 4. A. 

 

Andreja Berglez, dijakinja 2. a PTI, je sprejela izziv pri slovenščini in za praznike pripravila orehovo potico. Peke se je lotila prvič, zato je na rezultat lahko res ponosna.

 

Gregor Lončar, dijaki 4. a, je svoje ustvarjanje posnel in postopek pečenja prikazal v videu.

[button link=”https://www.facebook.com/escelje/videos/1459929137502588/” size=”small” icon=”video-camera” color=”teal”]PEKA OREHOVE POTICE[/button]

 

Maruša Gros, dijakinja 2. c – ET, se je lotila peke potratne potice. Ta vrsta potice je še posebej zahtevna, zato si Maruša zasluži vse pohvale.

 

Potice se je lotila tudi Amadeja Brina Bastl, prav tako dijakinja 2. c – ET.

 

 

6. 4. – 4. a pri razredni uri

K delu na daljavo sodijo tudi videkonferenčne razredne ure. 4. a je v petek poleg razredničarke in Nade Jeraša pozdravila tudi Simona Sever Punčoh in ugotovila, da je udeležba na uri zelo dobra.

3. 4. – Niki iz 2. d pri učenju dela družbo prav poseben lepotec

2. 4. – pri slovenščini smo dijaki 4. c s prof. Vidmar Primožič pregledovali maturiteno polo, dijaki 3. e pa smo prisluhnili Krištofovemu govornemu nastopu o Kafkovi Preobrazbi

25. 3. – dijaki 1. c smo se pri uri VMN videli “v živo”, pa tudi doma se trudimo

24. 3. – Ana iz 3. b ima pri delu na daljavo prav posebno družbo

24. 3. – ura VMN na daljavo za 2. c

Dijaki 2. c-TV smo pri VMN-ju preko videokonference s prof. Knez Šket utrjevali in ponavljali funkcijo IF … pa vmes še kakšno rekli … tudi to, da vsi pogrešamo šolske klopi.

23. 3. – profesorice v akciji

Related Images:

(Skupno 293 obiskov, današnjih obiskov 1)