3kons-13-mali

Izdelava nakita

Pri nakitu verjetno najprej pomislimo na diamante, ki  sodijo med najbolj znane, priljubljene in uporabljene minerale. Znani so  po izstopajočih fizikalnih lastnosti, najbolj po trdoti in visoki lomnosti svetlobe. Te lastnosti postavljajo diamante med najuporabnejše minerale v draguljarstvu in v številnih panogah industrije. Večino diamantov danes izkopljejo v osrednji in južni Afriki,  pomembna nahajališča pa so tudi v Kanadi, Rusiji, Braziliji in v Avstraliji.

Pri nas je diamante zamenjal drugačen, ne tako dragocen, a vedno priročen material. V delavnici so iz časopisnega papirja izdelovali nakit – zapestnice, prstane, verižice, uhane. Tako so dijaki pokazali, da se lahko ustvarjalnost izraža v materialih, ki jih najdemo doma in jih ponovno uporabimo.

Mnenje dijakinj, udeleženk delavnice, iz GCC

Klara: ” Delavnica se mi zdi zanimiva, ker si lahko naredimo nakit iz odpadnih materialov. Zato si bom naredila nakit tudi sama.”

Manja: “Delavnica se mi zdi super, saj si lahko narediš nakit kar iz odpadnega papirja.”

Saša: “Zelo sem vesela, da sem se udeležila te delavnice, saj sem se naučila veliko stvari, predvsem, kako se izdeluje nakit iz papirja.”

Maja Gorišek

Related Images:

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)