rdeca-pika

HAIKU 2021

 

Tudi v letošnjem šolskem letu smo pohaikuvali in sodelovali na natečaju za najboljši srednješolski haiku, ki ga je organizirala Gimnazija Vič Ljubljana.

Da imamo tudi na naši šoli odlične pesnike, so dokazali Živa Češnovar, Hana Dermol, Šakira Grošić Emina Hanukšić, Urška Hrastnik, Eva Kolar, Luan Latifi, Nika Ostrožnik, Maša Tepić in Lara Vrečko-Kotnik, saj so njihovi haikuji objavljeni v zborniku Haiku 2021. Med njimi so tudi tri nagrajenke.

 

rdeca1-pika Lara Vrečko Kotnik

šola na daljavo
nič ne
raZOOMem

Duhovito in ustvarjalno uporabljeno ime programa (ZOOM), za delo na daljavo.    Hkrati pa pesem sporoča stisko dijakinje, saj je takšni obliki pouka veliko težje slediti.

 

zelena-pika Urška Hrastnik

diham svobodo
in vdihnem
obup sočloveka

Ne vemo natanko, za kaj gre. Zdi se, da si je pesnica za trenutek snela masko in opazila zaskrbljenost drugega. Morda pa gre za bolj vsakdanje doživetje, ko se pesnica v svoji svobodi zave, da so nekateri ljudje obupani, (in) ujetniki takšnih in drugačnih okoliščin.  V pesmi je močan pridih sočutja …

 

modra-pika Maša Tepić

tisoč besed
zmečkan papir
kje je moja zgodba

Med iskanjem svoje zgodbe je pesnico »našel« haiku. V pesmi je (le) osem besed. Dovolj za izredno slikovitost in prepričljivost. Pesem potrjuje staro modrost, ki pravi, da je ena slika več vredna kot 10.000 besed.

 

Mentorici: Alenka Gotlin Polak in Helena Muha

Related Images:

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)