MIŠEL ŽAFRAN, 1. b PTI

 

Občudujemo njegovo pozitivnost in njegov optimizem, ki pa ne prevevata samo njegovih pesmi. Marca letos je izdal pesniško zbirko Moj svet. Kakšen je torej Mišelov svet?

 

Na kaj najprej pomisliš ko slišiš PKŠ?

Ko slišim PKŠ, najprej pomislim na učenje in kako je znanje pomembno, da prebrodiš ocenjevalna obdobja ter da sproti rešuješ stvari. Potem me prevzamejo spomini na nekatere bivše sošolce in sošolke; kako smo se zabavali in povezano družili skupaj. Mnoga dejanja gredo zelo težko v pozabo, pa saj jih tudi nočem nikoli pozabiti. Pomislim pa tudi na svojo ljubo knjižnico, kjer prebiram verze odličnih aforizmov, misli in pesmi pesnikov.

 

Kdo je tvoj največji kritik?

Na to vprašanje ni enostavno odgovoriti, bom pa vseeno povedal, da imam na spletni strani Pesem.si veliko kritikov, ki me usmerjajo k tem, da pišem še boljše pesmi, kot sem jih bil doslej sposoben. Tako mi te kritike kar prav pridejo.

 

Kako bi se opisal 3 povedih?

Vedno sem dobre volje in se rad družim s prijatelji, rad pomagam marsikom, odvisna pa je koliko moči je v meni, tisti trenutek. Sem človek, ki stvari vidi drugače kot ostali in vem kako je ceniti sovrstnike (iz izkušenj) ter starejše ljudi, ki so lahko zelo modro-razmišljujoči. Imam dobro, usmiljeno srce, saj me pretresejo svari, ki jih ne morem razumeti zakaj so tako krute.

 

Kakšno glasbo poslušaš?

Imam pestro razvit okus za različne glasbena žanre, lahko kar rečem, da sem globalni poslušalec dobre glasbe. Zelo všeč mi je kombiniranje zvrsti, recimo rapa in roka in tudi rapa in klasike. Rad poslušam še balkansko in slovensko narodnozabavno glasbo.

 

Vemo, da rad rišeš. S katero tehniko najraje ustvarjaš in kaj najraje upodabljaš?

Tudi risanje je moj drug svet, prav tako kot poezija, čeprav iz malo drugačnega zornega kota. Najraje ustvarjam s svinčnikom in tudi z barvicami. Upodabljam izmišljen svet uma, ki vihari po mojih mislih, po mojem umu. Včasih nastane kaj novega, za kar še sam ne vem, od kod se je vzelo in kaj pomeni. Tako risbico zelo težko poimenujem. Te svari počnem, kadar mi je dolgčas ali se v meni vzbudi želja po takšnem ustvarjanju. Seveda uživam v vsem tem delu.

 

Od kod navdih za pisanje tako čudovitih pesmi?

Navdih dobim s pomočjo narave, ki jo opazujem; ko spremljam neko dekle; ko ne razumem sveta in ga poskušam polepšati z verzi. Odvisno je predvsem od tega, kakšne situacije se mi dogodijo, kako dolgo se v meni vrtijo ideje in zamisli o tem, na kakšen način bi napisal neko določeno pesem.

 

Pri ljudeh najbolj cenim …

Pri ljudeh najbolj cenim prijaznost, razumevanje, spoštovanje in da ti pustijo, da z njimi sodeluješ. Pri nekaterih pa cenim najbolj to, da so resnični prijatelji, ki niso zahrbtni, ki  se ne pretvarjajo. Najpomembnejše je dobrotno brezmadežno srce, saj lahko mnogo slabih preobratov pretvori v lepši jutrišnji dan.

Related Images:

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)