17. aprila 2012 je bila v Cankarjevem domu v Ljubljani podelitev nagrad za najboljši haiku v različnih kategorijah in predstavitev pesmarice Haiku 2012.

Tudi v letošnjem šolskem letu smo sodelovali na vseslovenskem srednješolskem natečaju za najboljši haiku, ki ga je organizirala Gimnazija Vič Ljubljana in katerega se je udeležilo 490 dijakov in dijakinj iz 39 srednjih šol.

Z naše šole so uspešno sodelovale Patricija Brglez, Lea Žekar, Maja Gorišek in Katja Čokl, dijakinje 2. b, saj so njihovi haikuji objavljeni v pesmarici Haiku 2012.

Patricija Brglez in Lea Žekar sta prejeli nagradi za najboljši ljubezenski haiku.

 

snežinke padajo

enkrat bom padla

tudi jaz

                                                                                               Lea Žekar

Igriva, duhovita pesem, kot so lahko igrive in duhovite snežinke. Metafora padanja odpira možnost različnih interpretacij. Moč, izraznost, sugestivnost pesmi izhaja iz povezanosti narave (padanje snežink) in pesničine refleksije tega dogajanja ter njenega so-čutenja snežink… /mnenje strokovne žirije/

 

sms 

dve besedi

konec je

                                                                                             Patricija Brglez

SMS nas lahko osreči, z eno samo besedo, z znakom, nasmeškom… SMS lahko prinese tudi slabo novico, v dveh besedah, kot v tem haikuju. Dobra novica je, da je nastala lepa pesem… /mnenje strokovne žirije/

 

Mentorica: Helena Muha, profesorica slovenščine

 

 

Related Images:

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)