bill-gatesBill Gates je nedavno v svojem govoru na neki srednji šoli omenil 11 dejstev, ki jih dijaki niso in jih ne bodo slišali ali se o njih naučili v šoli.

Pametno si jih je prebrati in jih upoštevati.

Pravilo 1: Življenje ni fer, zato se na to navadi.

Pravilo 2: Ljudi ne zanima in jim je vseeno za tvoje samospoštovanje. Ljudje sprejemajo, če nekaj dosežeš preden se začneš dobro počutiti v svoji koži.

Pravilo 3: Ko komaj prideš iz srednje šole ne zaslužilš $60.000,00. Nisi podpredsednik s službenim telefonom, dokler tega ne zaslužiš.

Pravilo 4: Če misliš, da imaš strogega učitelja, počakaj, da dobiš šefa.

Pravilo 5: Peči hamburgerje naj ti ne bo pod častjo. Tvoji predniki so imeli drugo besedo za peko hamburgerjev: rekli so ji priložnost.

Pravilo 6: Če narediš napako, za to niso krivi tvoji starši. Ne joči nad svojimi napakami, ampak se uči iz njih.

Pravilo 7: Pred tvojim rojstvom, tvoji starši niso bili tako dolgočasni kot sedaj. Postali so takšni zaradi plačevanja tvojih računov, pranja tvoje obleke in poslušanja tvojih izjav, kako si cool. Zato, preden boš rešil gozdove pred paraziti, poskusi zložiti omaro v svoji sobi.

Pravilo 8: Tvoja šola ima možnost za reševanje tako zmagovalcev kot poražencev, vendar življenje nima te možnosti. V nekaterih šolah so ukinili negativne ocene in dajejo ti nešteto priložnosti, da poveš pravilni odgovor. Tu ni nikakršne podobnosti z realnim življenjem.

Pravilo 9: Življenje ni razdeljeno na semestre. Ni brezskrbnih počitnic in zelo malo sodelavcev je zainteresiranih, da ti pomagajo najti sebe. Te stvari počni v svojem prostem času.

Pravilo 10: Televizija ne prikazuje pravega življenja. V pravem življenju morajo ljudje zapustiti gostilno ali pub in oditi v službo.

Pravilo 11: Bodi prijazen do stremuhov. Veliko možnosti imaš, da boš nekega dne delal za enega od njih.

Related Images:

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)