Ekonomska šola Celje se je tudi v šolskem letu 2017/2018 vključila v projekt Teden vseživljenjskega učenja (TVU), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njo Andragoški center Slovenije s številnimi dogodki opozarja na vseprisotnost ter pomen učenja v vseh življenjskih obdobjih.

Teden vseživljenjskega učenja letos poteka med 11. 5. in 30. 6. 2018. Naša šola se je vanj vključila z organizacijo različnih dogodkov. Predavanja, delavnice, razstave  in kulturne prireditve so namenjene dijakom, zaposlenim, upokojenim sodelavcem in ostalim. Že vrsto let sodelujemo tudi z zaposlenimi in varovanci Doma ob Savinji.

Tako si lahko v  avli 3. nadstropja šole in pred knjižnico ogledate razstavo na temo Cankarjevih del pod vodstvom mentorjev Aleša Hofmana in Helene Muha. Razstava ima naslov C kot Cankar, z njo pa obeležujemo stoletnico pisateljeve smrti.

Utrinki z razstave C kot Cankar. Pod mentorstvom profesorjev Helene Muha in Aleša Hofmana, so jo pripravili dijaki Katja Kuder, Petra Zelič, Jasmin Motoh in Simon Obrovnik, vsi  iz 2. a razreda.

V pritličju šole je postavljena razstava slik profesoric Dore Glavnik in Irene Naraks, ki že vrsto let ustvarjata v skupini ljubiteljskih slikarjev »Prijatelji«. Likovno izhodišče tokrat razstavljenih slik je ljubezenska zgodba med Veroniko Deseniško in Friderikom II. Celjskim.

Dora Glavnik: Friderik in Veronika
Irena Naraks: Poljub

23. 5. 2018 pa bodo dijaki šole obiskali varovance Doma ob Savinji in jim z glasbo, plesom in deklamacijo predstavili recital Ne bodi kot drugi – poezija Ferija Lainščka. Mentorja dijakov sta profesorja Matevž Goršič in Majda Lesjak.

Maja Jerič, koordinatorica TVU na EŠC

Related Images:

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)